חברים...לצורך חתונה!

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 15/01/06 00:50 טו בטבת התשסו

שאלה

הרב!

אני בכיתה י"ב, ויש לי חבר בשיעור א'.

אנחנו יודעים שזה לא המצב האידיאלי, ואנחנו גם יודעים שאיננו רוצים להתחתן השנה, וגם לא בשנה הבאה! אבל אנחנו פשוט לא מסוגלים להנתק!!!

ניסינו לנתק את הקשר לגמרי הרבה פעמים... ובכל פעם- נפלנו בזה... לא הצלחנו! אנחנו פשוט לא מצליחים להינתק!!! ובאמת שאנחנו שומרים על כל ההלכות!!! על נגיעה כמובן!!! על יחוד, וכו'.. אנחנו גם נפגשים לעתים רחוקות מאוד!!!

פשוט לא הצלחנו לנתק את הקשר הזה- אז החלטנו פשוט להשאיר אותו על "אש קטנה" (בעצת אחד הרבנים שלי באולפנא, שאנחנו מעריכים אותו מאוד).... ז"א- אנחנו מדברים פעם בשבוע, בפרק זמן קצוב, ומתראים- פעם ב... -לעתים ממש רחוקות... כי הוא גם בישיבה... והישיבה לא כ"כ קרובה... אז יוצא כך...

השאלה היא אם זה מצב נוראי (ברור לנו שהוא האידיאל, אבל זה המצב היחיד שאנו מצליחים לעמוד בו- עם ההגבלות האלה, כי לנתק את הקשר- פשוט לא הצלחנו!!!), או שיש לנו תקנה...!

תודה, אובדת עצות...

תשובה

בס"ד

תסבירי לעצמך למה לא להתחתן בשנה הקרובה?
למה למה למה?

למה אנחנו צריכים ללכת אחרי התרבות המערבית שקובעת את גיל הנישואין כל כך מאוחר. להם יש את הסיבות שלהם. הם חושבים שצריך לאכול את העולם וליהנות מכל העולמות. אנחנו יודעים מה קורה אצלהם בסוף.
בגלל זה הם דחו ודוחים את גיל הנישואים עד אין סוף. רק את הגירושין הם לא דוחים.

אבל אנחנו שגדלים בקודש - למה אנחנו צריכים ללכת אחריהם?
למה לא כמו שקבעו חז"ל בן י"ח לחופה?

הורי התחתנו בגיל צעיר ואני חושב שהצליחו.
אני התחתני בגיל צעיר עם אשתי.
ארבעת ילדי התחתנו בגיל צעיר וברוך ה´ מצליחים.

למה אתם לא?

בבקשה תקדישי לשאלה הזאת זמן חשיבה נוסף בלי להיות כבולה למחשבה שזה לא יכול להיות.

אם תחליטו שזו הדרך - תתחתנו!!

שום דבר לא יברח לכם אחרי החתונה.
לא הלימודים שלך ולא הלימודים שלו.
לא הטיולים בארץ ולא הטיולים בעולם {?}.
לא הבילויים - אם אתם מחפשים אותם ולא שום דבר אחר.

רק תעשו את כל הדברים הללו ביחד.
בשמחה.
בטוב.
בלב טוב.

בהצלחה