חברות

חדשות כיפה הרב אייל קרים 20/06/02 05:56 י בתמוז התשסב

שאלה

הרב ענה לי לגבי חברות האם אנחנו חושבים על חתונה ברצוני להבהיר שהקשר של חברות עדיין לא ממש התחיל אבל יכול להיות שזה יתפתח ( אין לי כוונה להתחתן בשמינית ) ז"א נתחיל וניראה לאן זה מוביל אם זה לא ילך ננתק את הקשר הזה

ברצוני לדעת מה חושב הרב

תשובה

קשר רק לשם חיזוק רוחני של חבר, אסור. אבל מכיון שהקשר יכול להוביל לנישואין, גם אם אין בכוונתך להתחתן בשנה זו, הוא מותר, וכפי שכתבת שאם לא ילך תנתקו את הקשר. ואם על גבי קשר זה החבר גם מתחזק, ודאי טוב.