חברות

חדשות כיפה הרב שי פירון 03/03/02 02:25 יט באדר התשסב

שאלה

שלום, אני ילדה בת 14 ואני גרה בנו יורקת ברוקליין. רציתי לשאול אותך שאלה שאני מאוד מקווה שאתה תוכל לענות אליה.

יש לי חברה שאני מתכתבת איתה הרבה מאוד בצטים כל יום עכשיו היא לא דתיה וזה קצת בעיה כי אני דתייה שומרת מצוות והיא בדיוק ההפך. אז רציתי לשאול אותך אם מותר לי להיות חברה שלה... כי היא מדברת איתי ל נושאים לא ממש צנועים.

מקווה לקבל תשובה .

רחל.

תשובה

ב"ה

שלום לך,
בניו יורק הרחוקה!

אם דבריה לא משפיעים עלייך ואת מצליחה להשפיע עליה שפע של טוב ובזכותך היא לומדת עוד ועוד על עולמך - אולי כדאי שתמשיכו לשוחח. ובכלל - כל פעם שהיא מעלה נקודה בעייתית תוכלי לומר לה - אני מבקשת לא להמשיך בסגנון זה וכו'. יתכ ןוהיא לא מודעת שזה מפריע לך ואם תדע - תכבד את רצונך.
אבל אם את מרגישה שהיא פוגעת בך, בנשמתך, אל תמשיכי להתכתב עימה.

בברכת התורה והארץ,

שי