חברות

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 18/12/01 04:43 ג בטבת התשסב

שאלה

ראיתי בתשובות שנתת פה בפורום, וגם בעוד הרבה ספרים, שברור שיש בעיה רצינית ביותר בחברות בין בן לבת. אבל האם ברגע שמישהו "נדלק" על מישהי, אין זה יותר חכם לאשר לו להיות חבר שלה, ובכך לגרום לו להפסיק את המחשבות שלו, כמובן שזה רק לפי כללי ההלכה, הרי ברור שמישהו שאין לו חברה בגלל ההלכה, ממשיך לחשוב על אותה בת, ו"לפנטז".

תודה מראש-

י.

נ.ב.

אני בן 14, שבט עמיצור

תשובה

בס"ד

לי.
שלום

המציאות היא שככל שאתה מוותר לעצמך - הלחץ מתגבר יותר ויותר. וככל שאתה שולט על עצמך - הלחץ מתרחק ממך יותר ויותר.

הפתרון הוא להמנע מכל קשר רוחני, מחשבות, מגע מכוון או מגע מיקרי. בתחילה זה קשה, אבל מי שמשקיע את עצמו במחשבות מכוונות, או נותן לעצמו לשקוע בתוכם הוא בבעיה.

חייבים לדעת לשלוט!!.

אם זה קשה מידי בסניף - מותר לחשוב על כך שתקופה מסוימת אתה לא מגיע לסניף!!
זה קשה - אבל אם זה הפתרון - זה מה שצריך לעשות.