חברות נקיה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 04/04/02 17:23 כב בניסן התשסב

שאלה

לה"ו

כבוד הרב שלום רב!

השאלה שאני שואלת היא חשובה לי מאוד ואבקש תשובה שהיא החלטית ולא פשרנית

אני בת 16 וחצי מדריכה בבני עקיבא ויש לי קשר כבר 4 שנים עם משהו שהייתי איתו בבית הספר היסודי ובכלל אנחנו מכרים מאוד טובים במשפחה

האדם הזה הוא האדם הכי קרוב אליי שיש יותר מהחברות הכי טובות שלי וזה הדדי

ואני חייבת להדגיש שאין שום רגשות אהבה של בינו לבינה בקשר הזה משני הצדדים וזה בטוח ובדוק וגם לא יהיה כי אנחנו ממש כמו אחים

הבעיה היא שתמיד מתחזקים יותר ועכשיו עלתה השאלה מה עושים עם הקשר הזה

אנחנו יודעים שהוא לא טוב מבחינת ההלכה אך קשה לנו לנתק את הקשר כי כמו שהדגשתי אנחנו ממש כמו אחים

1. מה אומרת ההלכה לגבי מקרים כאלה

2. האם יש על מי לסמוך בהמשכת הקשר הזה?

3. מה לעשות????

סליחה מעומק הלב על האריכות

בתקווה שבעז"ה תעזור לי ולנו

-ג-

תשובה

בס"ד

ראי. דרכו של קשר סתמי שהוא יכול להפוך לקשר של אהבה ויותר. ואע"פ שאצל בנות ההתעוררות הזו היא פחותה כיון שהעיקר אצלהן הוא הקשר הרוחני. אין הדין כן אצל הבנים.
כל דבר מעורר אותם לתאוה, ועם הגיל הכח הזה רק מתחזק. כך ברא אלוקים את עולמו ולא קשה להבין מדוע.

זה יכול להיות קול, מראה, או ריח. זה יכול להיות חפץ או מגע מקרי. ואף פעם את לא יכולה לדעת מתי זה יקרה.

לכן התשובה היא ברורה. להפסיק. אבל חשוב מאוד איך עושים את זה. לא ח"ו בכעס, ואם אפשר אפילו לא לדבר על כך. אימרי לו שאת עסוקה וטרודה בלימודים בהדרכה וכד', שלא יפגע ולא יחשוב שמאסת בו.
אם אין הכרח אל תאמרי לו שזה בגלל חשש הלכתי כיון שיכול בהחלט להיות שהוא עדין לא התעורר לכך והאמירה הזאת תסיע אותו למקום שהוא כלל לא היה בו. וכל מה שאנו עושים הוא כדי שהוא לא יגיע לשם. עכשיו.

חיזקי ואמצי