חברות ושמירת ההלכה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 11/03/02 09:34 כז באדר התשסב

שאלה

לכבוד הרב,

לחברה שלי יש חבר, הם אוהבים זה את זו,אין זה קשר למטרות נישואין-לפחות לא כרגע (שכן מדובר בגילאי 16-17), היא די מבולבלת, שכן היא לא רוצה לעשות דבר שנוגד את רוח ההלכה אך מצד שני היא אוהבת את החבר שלה, אני חושבת כי חשוב לציין שהם שומרים "נגיעה", ייחוד, צניעות וכו', מה היא יכולה לעשות? האם אין מצב שבו הם יוכלו להשאר חברים בלי לעבור על איסור כלשהו? או שזהו קשר שעליו להסתיים במהירות- בתודה על תשובתך מראש.

תשובה

בס"ד

שאלה זו צריכה להשאל על ידה ולא על ידיך,

כי מה לו לאדם לשאול למישהו אחר?
אולי היא לא רוצה לשמוע ממני הלכה.

אבל אם היא שלחה אותך לשאול, את צריכה לומר לה שאינה צריכה להיות מבולבלת כלל וכלל. זה קשר שחייב להסתיים במהרה,
בלי שום קולות והנחות,
בלי שום היתרים מהיתרים שונים.

ככה
חזק ומיד

בהצלחה