חברות בין בנים לבנות

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 17/12/01 15:37 ב בטבת התשסב

שאלה

שלום רב!

אני נער בגיל 15 יש ילדה בשבט שלי שאני ממש מחבב.

לעומת זאת אני יודע שהרבה מאוד רבנים וגדולים בתורה אוסרים לחברה בגילי.

ברצוני לדעת את המניעים לכך. יש להזכיר שאני לא מתכוון לגעת בה בדרך או צורה כל שהיא....

בכבוד רב: אופיר

תשובה

בס"ד
לאופיר שלום

טוב שאתה שואל על נושא כל כך חשוב ולא עושה צעדים פזיזים.

גם אם אתה לא מתכון לגעת בילדה האמורה בכל צורה שהיא עדין יש בעיות הלכתיות רבות בכל נושא החברות, שבגללם הרבה רבנים אוסרים את הענין הזה.

הבעיה היא בדיבור עם חברה, בשהיה במחיצתה, בהתבוננות בה, במחשבה עליה, בכל מה שקשור בה שגורם לך לחבב אותה יותר ויותר.

עוד אני רוצה לספר לך מה שמובא בגמרא על חכמים גדולים שחשבו "כי להם זה לא יקרה" והם מחוסנים מפני הפתעות. ולצערם התברר להם כי היצר הרע של האדם הוא הרבה יותר חזק ממה שחושבים, ולפעמים אדם מוצא את עצמו במצב שקשה לו להתמודד עם היצר הרע.

אני כותב את זה בקשר למה שכתבת על כוונותיך. אני בטוח שכוונותיך טהורות. אבל הנסיון מוכיח שכוונות טהורות לא מספיקות. צריך גם מעשים. והמעשה הוא להמנע מחברות.

אם אתה רוצה להרחיב ולהגדיר את שאלך יותר טוב - אשמח לענות לך

בהצלחה