חברות בגיל צעיר 3

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 13/03/02 12:57 כט באדר התשסב

שאלה

ב"ה

לכבוד הרב שלום רב!

חברי הדתי יוצא עם בת דתייה ואני היסברתי לו שעדיף לא לצאת עם בנות.

הסברתי לו את חומרת האיסור,על איסור נגיעה, על איסור הסתכלות,על איסור יחוד.

הוא השתכנע ואמר לי שהוא מוכן להיפרד.

אבל...

1.קודם כל יש עוד חברים שיש להם חברות.

ומה אני יגיד להם ולחברי עם הם לא ישתכנעו?

2.וזה מה שיותר כואב וחשוב לי:

לא נעים להגיד לו שיפרד משום שאני חושב שיהיה לו עוגמת נפש וצער רב לו ולה ואני לא רוצה שיצטער. לא נעים לי מזה.

כבוד הרב,מה לעשות בנידון?

האם הוא צריך להיפרד ויהיה לי על זה קצת צער על זה שנפרד? כי לא נעים לי בשבילו.

או שעדיף שישאר עם חברתו?

תשובה

אתה עושה לחברך רק טוב בזה שהוא יפרד מחברתו. זה טוב לו וזה טוב לה. אין לך לעורר על עצמך שום נקיפות מצפון שאין להם מקום.
לגבי החברים – הסבר לו שהוא לא צריך לתרץ את עצמו ולשכנע את חבריו במה שהוא עושה.
הוא לא צריך תירוצים. אם מישהו צריך תירוצים – זה הם שהולכים נגד ההלכה.
רק אחרי שהוא יפרד מחברתו, אם הוא רוצה ויכול, הוא יסביר להם למה הם צריכים להפרד מהחברות שלהם.