זריקות בשבת

חדשות כיפה הרב יוסף יגודה 07/01/02 13:23 כג בטבת התשסב

שאלה

ערב טוב ושלום רב,

אני עושה עבודה על זריקות בשבת מכל מיני היבטים כמו: בעיית קריעת צמר גפן לחיטוי (בגלל קריעת הצמר, בגלל צביעת הצמר גפן מהחומר חיטוי ומהדם ועוד...) זריקות תת עוריות ותוך שרריות מבחינת בעיית דישה ועוד.... אם תוכל לעזור לי ולחוות את חוות דעתך בנושאים שקשורים פה.

אני אשמח אם תוכל לכתוב לי מקורות איפה אפשר למצוא חומר. ערב טוב, ותודה מראש,

מוריה.

תשובה

מומלץ לעיין:

1. בספר שמירת שבת כהלכתה בפרקים ל"ב - ל"ה שדן שם בהרחבה בהלכות המעשיות בנושאים שהעלת ובהערות שם יש מקורות רבים.
2. בספר "נשמת אברהם" ח"א שעוסק בבירורים בעניני הלכה ורפואה שנכתב ע"י ד"ר אברהם סופר. ניתן לחפש שם בעזרת המפתח.