זמן מנחה

חדשות כיפה צוות בית ההוראה 26/06/02 03:27 טז בתמוז התשסב

שאלה

ראיתי שכתוב שמזמן מנחה גדולה אסור להיכנס למרחץ. שאלתי היא האם אסור להתקלח מזמן מנחה גדולה גם בזמננו?? ואם לא אז עדיף להתפלל מזיע?? וכן אסור לאכול ארוחת צהרים עם פת מאותו זמן??

תשובה

לירן שלום,
אכן נפסקה הלכה בשו"ע או"ח(רלב,ב):"לא ישב אדם להסתפר סמוך למנחה עד שיתפלל,ולא יכנס למרחץ ולא לבורסקי ולא לדון ולא לאכול אפילו סעודה קטנה סמוך למנחה גדולה ואם התחיל באחת מכל אלן אינו מפסיק,אעפ"י שהתחיל באיסור,והוא שיהא שהות ביום להתפלל אחר שיגמור סעודתו או מלאכתו,אבל אם אין שהות להתפלל אחר כך,צריך להפסיק מיד".
היום לא נהגו בזה,וכיון שאין חשש לעכוב סמוך למנחה גדולה,כגון תספורת שאסרו סמוך למנחה גדולה,משום החשש שמא ישבר הזוג ויחזר אחר זוג אחר ויעבור זמן המנחה,אבל היום שיש לכל ספר מספר רב של זוגות ושל מכשירים מותר להסתפר,וכיו"ב בכל שאר המקרים,ולכן נהגו כיום לאכול ארוחת צהריים אפילו בפת סמוך למנחה.
בברכה וכל טוב,
שמואל זעפרני