זמן מנחה וטלית בשחרית

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 24/01/02 06:05 יא בשבט התשסב

שאלה

שלום לכבוד הרב!

1. החל מאיזה זמן ועד איזה זמן ניתן להתפלל מנחה וערבית? אודה אם תוכל לרשום את שמות הזמנים ואת השעות שלהם בערך בימים אלו.

2. האם בתפילת שחרית כל המתפללים חייבים להתעטף בטלית? (שאלה זו נשאלת מכיוון שבבית הכנסת בו אני מתפלל ישנם נערים שלא מתעטפים בטלית בשבת בבוקר)

תודה וישר כח!

תשובה

מנחה גדולה - החל מחצי שעה אחרי חצות היום שזה בערך 12 בצהרים או 12 וחצי. תלוי באיזה מקום ובאיזה עיר בישראל.
סוף זמנה - שקיעה החמה. היום תחילת חודש שבט - בשעה חמש אחה"צ שזהו זמן שקיעת החמה בצפת וברוב הארץ בערך באותה שעה. ערבית מתחיל 13 דקות אחר כך והוא צאת הכוכבים.

בשחרית נוהגים הספרדים כולם ללכת עם טלית. ואצל האשכנזים נוהגים רק מהחתונה. יש מהאשכנזים שנוהגים להתעטף בטלית גם קודם לכן.