זמן השינה

חדשות כיפה צוות בית ההוראה 28/06/02 03:43 יח בתמוז התשסב

שאלה

ראיתי בבא"ח(פקודי ה"ט)שטוב להיזהר שלא לישון עד שיעברו 3 שעות מן הלילה וכן הרמב"ם כתב שצריך לשהות מזמן האכילה(ארוחת ערב) כמה שעות לפני שישן.

אך בבא"ח(וישלח ה"א) כתב שטוב שתהיה השינה בחצי הראשון של של הלילה גם מצד הגשמיות וגם מצד הרוחניות וכן בספר פלא יועץ הפליג במעלת הלומד בחצי השני של הלילה-משמע שבחצי הראשון ישן.

שאלתי היא: איך יש סתירה בדברי הבא"ח לישון בתחילת הלילה- ולא לישון לפני שיעברו 3 שעות מן הלילה?

וכן אם ישן אחרי 3 שעות מהלילה כיצד יוכל לעסוק בתורה בחצי השני של הלילה כי צריך לישון 6 שעות בלילה(בא"ח וישלא ה"א)?

ואם ישן בתחילת הלילה הרי לא ימתין לאחר אכילתו כמ"ש הרמב"ם?

ולסיכום-כיצד הכי טוב לנהוג הלכה למעשה??

תשובה

שלום לירן,
אותם אלה שלומדים בחצי השני של הלילה,ישנים בחצי הראשון,וישנים מעט במשך שעות היום,ולפיכך הם אינם ישנים שש שעות בלילה.
לשאלתך כיצד הטוב ביותר לנהוג,עליך לשאול אישית רב,כיון שהדבר תלוי במספר גורמים שעל פיהם יכול אתה לקבל הדרכה אישית,כגון:האם אתה עובד,סוג העבודה,שעות העבודה,וכיו"ב.
בברכה,
שמואל זעפרני