זמן המתנה בין בשר לחלב

חדשות כיפה הרב משה כ''ץ 21/08/02 19:57 יג באלול התשסב

שאלה

בס"ד

כבוד הרב שלום!

משפחתי שומרת 3 שעות בין בשר לחלב, אך אני בזמן האחרון החלטתי להשתדל ולשמור 4 שעות. שאלתי היא האם אני עושה נכון, ובאמת זו יותר הקפדה, או שאין בכך צורך מפני שבכל מקרה כל אדם ינהג כמנהג אבותיו?

תודה מראש!

תשובה

.
ויש בזה שתי שיטות בשו"ע יור"ד פט:א

א. שו:ע-שש שעות
ב. רמ:א- שעה אחת

וכל הםפרדים וכמעת כל האשכנזים נוהגים לשהות שש שעות בין בשר לחלב. (כדברי הש:ך שראוי לעשות לכל מי שיש לו ריח תורה.
אלא ש'ש עוד שני מנהגים:
יוצאי הולנד נהגו לשהות שעה אחת כפםק הרמ”א
חלק מיוצאי גרמניה נהגו לשהות שלש שעות (למרות שדעה זו אינה מוזכרת בשו”ע היא כן מוזכרת ברבנו ירוחם)

כל זה באופן כללי

ולגבי השאלה הספציפית שלך:
זה תמיד טוב שאדם רוצה להגיע ליותר הקפדה במצוות ותבוא עליך ברכה.
רק שצריך מאוד לשקול האם זה יפגע בסדר התקין של בית הוריך . אם זה לא יפריע בבית אז נכון ע"פ דברי הש"ך שהזכרתי לעיל להחמיר יותר, אלא שארבע שעות לא מוזכר בשום מקום ולכן כדאי להקפיד על 6 שעות כמו רוב רובו של עם ישראל. אלא שאם זו קפיצה גדולה בשבילך אז אפשר להתחיל עם 4 שעות (בבלי נדר) ועם הזמן לעלות לשש שעות.

שנה טובה