זכויות יוצרים

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 06/08/02 23:24 כח באב התשסב

שאלה

שלום לכבוד הרב!

לפני מספר חודשים, שאלתי מספריית הוידאו סרט דיוידי (DVD) להקרנה במחשב. מפאת בעיות טכניות הוא לא הצלחתי לצפות בסרט, אולם העתקתי את תוכנו לדיסק הקשיח של המחשב. למחרת החזרתי את הסרט לספרייה וקיבלתי מהם זיכוי על כך שהסרט לא הוקרן בסופו של דבר.

לאחר זמן מה תיקנתי את הבעייה במחשב, ואני מסוגל כעת לצפות בסרטי דיוידי ממנו, שאלתי מספריית הוידאו עוד סרט, צפיתי בו וגם אותו העתקתי לדיסק הקשיח.

שאלתי היא האם אני רשאי לצפות בסרטים אלו או שיש כאן עבירה על איסורי השגת גבול, גזל או דינא דמלכותא?

בתודה מראש,

גיא.

תשובה

בס"ד

פשוט שאסור.