זיכוך היצירה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 12/06/02 15:50 ב בתמוז התשסב

שאלה

***שאלה ברמת הסוד***

אני סטודנט לרפואה ובלימודי המיקרוביולוגיה גדלנו בקטריות על צלחות פטרי, לאחר שהמושבות גדלו הוצאנו את המושבה המפותחת ביותר ואותה גדלנו וראינו יכולות עמידות והתפתחות גבוהות יותר מהשאר.

בהקבלה לסיפור המבול, האם אלוהים פעל על אותו רעיון?

.

**אם לא, האם טעה או שזוהי חלק מתוכנית 'יצירת בני אדם'

תשובה

בס"ד

זה לא כמו שדרוין חשב שהכל ברמת החומר. מי שטורף וחזק יותר - שורד יותר. על פי דרכו פעלו הנאצים החזקים בזמנם שרצו להשמיד את עם ישראל החלש לדעתם. וכמעט נכחדו (הנאצים כמובן).
הם לא היו הראשונים ומקווים שהיו אחרונים שניסו.

האמת היא שהרשעים בסוף מתים (אפילו בחייהם) וצדיקים תמיד חיים (אפילו במיתתן).

ולדייק יותר את מה שאתה אומר. זה נכון שהקב"ה משמיד רשעים במבול בים סוף וכד' אבל התערבויות כאלו נעשות רק בשעה קריטית.
בדרך כלל אלוקים משאיר לנו את המלאכה - רק כאשר אנחנו מתרשלים ויש צורך להחזיר את הבריאה למסלול - אלוקים מתערב.