זיווג

חדשות כיפה הרב שי פירון 12/05/02 05:05 א בסיון התשסב

שאלה

יש לי חברות שתמיד אומרות שהם יתחתנו רק עם בני"ש (בן-ישיבה) וכשמציעים להם אנשים טובים שלא למדו בישיבה הם לא מוכנות.

האם זה לא חיצוני מידי?

נכון שעדיף בן ישיבה אבל הם ממש דוחות אנשים כ"כ טובים עם מידות טובות לא פחות מבני הישיבה,

(זה כאילו יוצר מין פרוד ,זלזול באנשים שלא למדו בישיבה.)

יש משפט שאומר:

יש אנשים שצריכים ללמוד את מסילת ישרים ויש אנשים שהם בעצמם מסילת ישרים.

בנוסף האם אין כאן מין דחיית הזיווג?

מצפה לתשובה

ותודה מראש ליאת

תשובה

ב"ה

שלומות,

חתונה עם בן ישיבה איננה רק חתונה עם התואר בני"ש. היא מקפלת בתוכה מספר הנחות יסוד:

1. מי שלמד בישיבה בקיא במידה רבה יותר בהלכה ובאגדה. יש לו כלים להתמודד עם ההיבטים ההלכתיים שבהקמת בית.

2. מי שלמד בישיבה הכיר אוירה רוחנית אותה היינו רוצים להשריש בבית.

3. למי שלמד בישיבה יש רב. והו מחובר לעולם התורה.

אבל,

יש מי שלמד בישיבה ולא מתקיימים בו אף אחת מהדרישות שהבאתי לעיל כמו גם מי שלא למד בישיבה באופן מסודר וכל אלה, ויותר ,מתקיים בו.כל זה מבלי לקחת שיקולים חברתיים, מעמדיים שגם להם יש משקל.
לכן, כדאי לבחון כל דבר לגופו.

בברכה,

שי