ויכוחים פוליטים בבית

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 14/04/02 15:42 ב באייר התשסב

שאלה

השאלה שלי,שהיא לא בדיוק שאלה אלא יותר נכון התיעצות, היא לא מסובכת לדעתי פשוט קשה להתמודד איתה:

אצלנו בבית יש הרבה מחלוקות פוליטיות.

אני, עקרונית די ימנית ולעומת זאת ההורים שלי לא בדיוק שמאלנים אבל גם לא ממש מתחברים לדעות הימניות.

עכשיו, יש לנו את הבעיה שנגיד בארוחות ערב אנחנו דנים על המצב ותמיד באה הדעה של אבא שלי.

הדעה שלו היא פינויי התנחלויות אבל הוא גם בעד כל המבצע שמתרחש בימים אלא.

אני, כמובן נגד פינויי התנחלויות. ועוד יותר גרוע מתי שאני חושבת שחברות שלי הצטרכו להתפנות מביתיהם בגלל דעות כמו של אבא שלי.

כמובן שאני לא יכולה להתווכח עם אבא שלי.

אז מה לעשות??? כי מאוד קשה לי לחיות איפה שהדעות שנואות עליי.

תודה על הזמן

שירלי

תשובה

בס"ד

ויכוח אינו יעיל.
הדרך הנכונה היא להסביר. לדבר. לחייך תוך כדי אמירת הדברים.
במיוחד אם הדברים אמורים בהורים שלך - את חייבת בכבודם. ולכן אמרי את הדברים שלך בנחת. כך הם גם נשמעים הרבה יותר טוב.

אם נאמרים על יד אביך דברים חריפים במיוחד, דברים שאת לא יכולה לסבול, את יכולה לקום מהשולחן - לא בהפגנתיות, אלא לקום ולשבת במקום אחר.
דבר זה יכול להעשות רק באופן חריג ולא כל שבוע או חודש. רק כאשר הדברים באמת בלתי נסבלים.
אז יש לקימתך משמעות ברורה, והיא תביא אחרים לחשוב היטב לפני שהם אומרים דברים חריפים. לא שקולים.

בסך הכל זיכרי כי הרבה אנשים רוצים היום להחזיק בדעותיך אבל קשה להם לחזור בהם ממה שהצהירו בעבר. אנחנו לא צריכים להקשות עליהם ב"אמרנו לכם" כי אז הם ירצו להראות שהם צדקו אע"פ שהם לא מאמינים בזה.
את צריכה לעזור להם לבטא את מה שהם באמת חושבים עכשיו בלי שזה יביא אותם במבוכה על מה שהשמיעו בעבר.
זיכרי - קשה לכל אדם להודות בטעות, בודאי לא מול הבת שלך שמתברר היא צדקה ממך.
הקלי עליהם!