ויכוחים עם הורים

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 19/01/02 12:03 ו בשבט התשסב

שאלה

יש לי הרבה פעמים ויכוחים עם אבא שלי על דת. לדוג' אני רוצה לגדל פיאות ואבא שלי לא מסכים או אני רוצה ללכת עם התכלת ואבא שלי מתנגד. הוא לא חפיפניק במצוות (הוא רב) אבל הוא חושב שהמניעים שלי לא טהורים. מה עלי לעשות?

תשובה

בס"ד

לדבר בנחת, להסביר במאור פנים. דרך השיכנוע יותר חשובה מהענין עצמו כי אם תלבש תכלת ותפגע באביך - יצא שכרך בהפסדך. לכן המטרה שלך צריכה להיות להשיג את דרכך בחיים בלי מלחמות ומריבות ויכוחים ועצב.

לא להתוכח. אין בזה שום תועלת.

רק להסביר בחיוך!!

לא מצליח להסביר? אמור לאביך אל תכעס עלי, קבל אותי אפילו אם המניעים שלי לא כל כך טהורים.
אמור לו שאתה מקווה שאחר המעשים ימשכו הלבבות ואולי תזכה להגיע פעם למניעים טהורים אבל זו הדרך שאתה חושב להגיע למניעים טהורים.

כבד את אביך!!
רק בדרך של כבוד זה יגיע. בדרכים אחרות לעולם זה לא תגיע - ואם יגיע - לא בשמחה. מה הרווחנו?

עדיף מעט בדרך של תורה, מהרבה בדרך חטאים.