התרת נדרים תגובה דחוף

חדשות כיפה הרב שמואל זעפרני 07/08/02 16:35 כט באב התשסב

שאלה

בס'ד

לכבוד מעלת הרבנים

אני אחזור על שאלתי ראיתי פוסקים שהורו לקיים התרת נדרים ב19 באב וראיתי פוסקים ב20 במנחם אב

ראיתי בר'ח אלול וראיתי בערב ר'ח מהם חילוקי המנהגים על פי העדות השונות כפי שידוע לרב

והאם כבוד הרב יודע מי נוהג כך ומי נוהג כך

יורינו ושכרו כפול מין השמים

תשובה

משה שלום,
אני חוזר שוב על תשובתי:
נוהגים לעשות "התרת נדרים" בערב ראש חודש אלול שהוא ארבעים יום לפני יום כיפור כדי להתיר את הנדרים, שכל מי שאינו מקיים את נדריו הוא בנידוי, וכל מי שהוא בנידוי אין תפילתו מקובלת עד ארבעים יום. ולכן נוהגים לעשות התרת נדרים גם בי"ט באב שהוא ארבעים יום קודם ראש השנה. וגם בערב ראש השנה ובערב יום כיפור.
ישנה חשיבות לעשות התרת נדרים ארבעים יום קודם ראש-השנה,וארבעים יום קודם יום כיפור.כי כל מי שנדר ולא קיים נדרו הרי הוא מנודה,וכל מנודה אין תפילתו מתקבלת עד ארבעים יום.צא וחשב ארבעים יום קודם ראש השנה,יוצא י"ט באב.וארבעים יום קודם יום כיפור,הוא ערב ר"ח אלול,ואין כל תאריך אחר.
בברכה וכל טוב,
שמואל זעפרני