התרת נדרים דחוף

חדשות כיפה הרב שמואל זעפרני 07/08/02 13:39 כט באב התשסב

שאלה

בס'ד

לכבוד מעלת הרבנים

שאלתי לגבי התרת נדרים שנוהגים לעשות ארבעיםִׁ יום לפני ראש השנה האם ביט מנחם אב או כ' מנחם אב י שמעתי רבנים שזה אומר זה וזה אומר זה ומה מקורתיהם.

והאם יש נפקא מינה לגבי התרת נדרים ארבעים יום לפני כיפור

תשובה

משה שלום,

התרת נדרים באלול - נוהגים לעשות "התרת נדרים" בערב ראש חודש אלול שהוא ארבעים יום לפני יום כיפור כדי להתיר את הנדרים, שכל מי שאינו מקיים את נדריו הוא בנידוי, וכל מי שהוא בנידוי אין תפילתו מקובלת עד ארבעים יום. ולכן נוהגים לעשות התרת נדרים גם בי"ט באב שהוא ארבעים יום קודם ראש השנה. וגם בערב ראש השנה ובערב יום כיפור \עיין כה"ח תקפא ס"ק יב, יט, צט ועיין לקצש"ע קכח ס"ע טז שנוהגים רק בעראש השנה\.
בברכה וכל טוב
שמואל זעפרני