התקף לב ממגדת עתידות

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 19/08/03 19:46 כא באב התשסג

שאלה

בס"ד

כבוד הרב שלום.

אשתי הלכה למגדת עתידות ללא ידיעתי,והיא אמרה לה שבתקופה הקרובה אני אקבל התקף לב, אני משתדל להיות ירא שמים ולא מאמין למה שאשתי מוטרדת, כיצד עלי לנהוג?

עלי לציין שאשתי מאד מודאגת בזמן האחרון לבריאותי, וכן שאני יודע שמה שנגזר משמים זה מה שיהיה, כיצד עלי לנהוג?

נא תשובתך בהקדם.

בברכה -המוטרד.

תשובה

בס"ד
דע לך כי כל מגידי העתידות למינהם יכולים לומר גם דברים אמיתיים. ראה מה שכתוב בתורה ובחז"ל על מכשפים ומכשפות, חרטומי מצרים וחרטומי בבל.
הטעות שלהם היא לפחות בשני דברים:
[א)] הם רואים מטושטש. הם רואים "רעה" נגד פניהם של בני ישראל בצאתם למדבר אבל לא יודעים מהי.
[ב)] הם לא יודעים כי יש אפשרות לעם ישראל להיות מעל מהמזל. לשנות אותו או לבטל את גזירתו.

לכן חכמינו הדריכו אותנו לא ללכת אליהם. הם רק מחלישים את האמונה באלוקים ואת האמונה ביכולת לשנות דברים. גם כשהם אומרים לנו טוב – לא לשמוע אליהם. זה לא מביא את האדם לתיקון.

מצד שני אם שמענו את דבריהם כמו במקרה שסיפרת - צריך לדעת שאולי יש ממש בדברי המגדת עתידות זו ולדעת כמו כן כי יש בכוחינו יכולת לצאת מגזירת גורל זו.
לכן אתה תפעל בדרכים הבאות:
[א)] תהיה בשמחה. אל תתן לכעס או לפחד להכנס בשער חצרך. בודאי לא בפתח ביתך וכל שכן שלא בפחת חדרך. ובשום מקרה לא יכנס לליבך.
[ב)] תאכל בריא ותשתה בריא. תעשה את כל מעשי הבריאות הנדרשים ממך. הליכה בריאה שינה בריאה ולהיות בשמחה. וכד'.
[ג)] להתפלל את ה' מתוך בטחון באהבתו אליך.
[ד)] לעולם לעולם לא ללכת יותר למגידי עתידות אלו. כי הם רק מבלבלים.

דע לך שבשמים לא גזרו עליך רע. אבל אם אתה מאמין להם – הם עלולים לשלוט עליך!! כך כתב הנביא ירמיהו בפרק י "כֹּה אָמַר ה' אֶל דֶּרֶךְ הַגּוֹיִם אַל תִּלְמָדוּ וּמֵאֹתוֹת הַשָּׁמַיִם אַל תֵּחָתּוּ - כִּי יֵחַתּוּ הַגּוֹיִם מֵהֵמה".

בהצלחה