התעללות בגופות מחבלים

חדשות כיפה הרב שמואל זעפרני 04/08/02 01:07 כו באב התשסב

שאלה

בסוף השבוע נרצח שני לדני הי"ד,ולאחר הרצח התעללו המחבלים בגופא.האם מותר לנו להתעלל בגופות המחבלים,מה אומרת ההלכה מבעניין זה?

תשובה

יניב שלום,
הגמרא במסכת גטין(סא)אומרת שקוברים מתי עכו"ם משום דרכי שלום.ועיין בר"ן שאפילו אם היו רק מתי עכו"ם בלי מתי ישראל אעפי"כ צריך להתעסק בקבורתם,משום דרכי שלום.ורש"י פירש (שם)עם מתי ישראל ולא בקברי ישראל אלא מתעסקים בהם להביאם לקבורה.ומכן ברור שאסור להתעלל בגופותיהם.ו"מעשה רב" ביהושע שהוריד את המלכים מהעץ לפני השקיעה שגם הם נבראו בצלם אלוקים.
בזוהר הקדוש משמע שגם גויים יש לקבור מיד כדי שהארץ לא תטמא,ואף אם היה מותר מבחינה הלכתית מותר שלא להתעסק בקבורתם,אסור לפגוע בגופותיהם כי יש בזה השחתת המידות כשמתעללים בגופא.

בברכה,

שמואל זעפרני