התנדבות מעורבת

חדשות כיפה הרב שי פירון 06/05/02 13:54 כד באייר התשסב

שאלה

בסיעתא דשמיא

שלום רב,

ראשית, אתחיל מכך שאני בכיתה ט' (שבט עמיצור כידוע) בקרוב, נצטרך לערוך, קבוצתי שלי ואני, התנדבות לשבט מעפילים (כיתות ז') בבית אבות, קבוצתי מעורבת בבנים ובנות מכיוון שיש צורך בבנים שיסבירו ויעזרו לבנים וכך גם ההיפך. השאלה שמטרידה אותנו היא- האם נוכל לעשות את ההתנדבות מעורבת? האם יש איזו הלכה שפוסלת זאת או אינה ממליצה זאת?

איננו רוצים לעבור על דבר אסור או שאינו רצוי בוודאי ובוודאי לא בתנועת בנ"ע שאין הדבר ראוי.

נשמח אם תענה על שאלתנו בהקדם.

תודה מראש,

לשמחה ולאור,

אנחנו.

תשובה

ב"ה

אם אתם חברים בתנועת נוער מעורבת, הרי שאין סיבה שדווקא בפעילות החסד תפרדו, אם הפעילות המעורבת תורמת להצלחת הפעילות.
בפעילויות כגון אלה, הפעילות המעורבת פחות בעייתית.

צריך להשתדל לעסוק בחסד, באור וטוב ומתוך כך, בטבעיות, תצמח הדרך לבנין חברה מתוקנת ושלמה.

בברכה,

שי