התנדבות בשבת במקום שיש בו חילולי שבת

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 14/05/02 15:25 ג בסיון התשסב

שאלה

שלום.

כל שבת יש לנו התנדבות בבית אבות מטעם הסניף- ואנחנו עושות שם שמח כדי שירגישו אווירה של שבת- ובאמת זה ממש מצליח! אבל הבעיה היא שלפעמים זה מוציא לנו את אווירת קדושת השבת כי הטלוויזיות פתוחות, אמנם הם על ווליום נמוך כך שלא שומעים אבל קרה לי (וגם לחברות שלי) מדי פעם להציץ- למרות שזה לא בכוונה, נראה לי שזה לא בסדר.

זה פשוט נמצא כל הזמן מול העניים שלנו אז זה קשה שלא לראות כלל...

ואין אפשרות כ"כ לדבר עם האחראים בבית אבות.

האם זה נקרא חילול שבת? או מצווה הבאה בידי עבירה?

ואם כן אז מה לעשות? האם ללכת לשמח את הזקנים ולחלל שבת? או שעדיף במקום זה להישאר בבית ולהרגיש את קדושת השבת לבדי מבלי לשתף אחרים באווירה זו?

תודה.

תשובה

בס"ד

אתן צריכות ללכת לשמח בבית אבות ולא להרתע מהחילול שבת שיש שם.
לא צריך לוותר לו. וטוב שזה מפריע לכן.
אז מה עושים?

טוב מאוד שאת מעלה את הבעיה מראש לפני שבת, כשמעלים את הבעיה לפני היותה אפשר לחשוב על פתרון ולבצע. כי עכשיו יותר קל לפתור אותה מאשר בשבת עצמה.

דברו כבר עכשיו עם הנהלת בית אבות שדבר זה מפריע לכן. ואתם רוצות להמשיך לבוא בשמחה. אך שואלות אם אפשר לקבל איזה אולם ששם תעשו את השמחה. כל מי שיכול - יבוא לשם לשמוח.
שם לא תהיה טלויזיה.
ואולי גם תעשו להם קידוש, ואולי תדליקו נרות - אם זה בערב שבת.
בקיצור אל תפתרו את הבעיה. תשתמשו בה כמנוף להרים פעילות יותר טובה.