התחתנתי ונפלתי בחטא

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 13/04/02 14:35 א באייר התשסב

שאלה

בס"ד

התחתנתי ועכשיו אני בנפילה.

הלוואי ולא הייתי מתחתן - זאת המסקנה שאליה הגעתי.אני זוכר את עצמי בימי רווקותי - כל יום טובל במקווה, לומד תורה, מתקדש במעשים והיום, - היום אני רק חוטא וחוטא וחוטא והלוואי הקב"ה היה לוקח את נפשי בכדי שלא אחטא לו עוד.

איך אומר הבן איש חי שכשאדם מתחתן - זה הפתרון ליצר העריות איך ?! מאז שהתחתנתי רק התדרדרתי - מי יודע אולי מעולם לא הייתי יהודי כשר כמו שחשבתי...

אני כל הזמן מנסה ומנסה ונופל ומנסה ונופל ומנסה -

אילולא אשתי ומשפחתי שאנו אוהב אותם כ"כ- הייתי מתפלל יום יום שאמות - אין לי חפץ בחיים - שכשאני יודע שאני כ"כ רחוק. הפסקתי להתפלל, אני בקושי מניח תפילין בבוקר, מברך בחטף ועדו כהנה כהנה דברים. לא מהעונש אני מפחד - אני מפחד מהעולם הבא שבו אהיה כל הזמן רחוק מהקב"ה - מאבא שלי- אני מוכן לשבת בגיהנום רק שאדע שהוא לא התייאש ממני- כי אני - אני כבר התייאשתי - תתפלל עלי כבוד הרב - תתפלל עלי לפניו - תגיד לו שהשאור שבעיסה מעכב ואם לא הוא הייתי אצלו כבר מזמן.

תמיד חשבתי שאחרי החתונה אני אנסוק - אבל קרה ההיפך - ואני מאשים רק את עצמי - אם כי זה עדיין לא עוזר לי למצוא דרך אחת ויחידה לשוב אליו.

אני רוצה רק דבר אחד ויחיד עכשיו - להיות כמו שהייתי - ואפילו יותר פשוט - בלי החמרות ובלי קולות רק לעבוד את השם בתום - אח הרב מה אעשה וכ"כ חטאתי נגדו ?

למי אלך

מי יתן לי תיקון ?

איך אוכל לעמוד בתיקון שיתנו לי ?

הרב תעזור לי בבקשה , הרב תעזור לי בבקשה אני מתחנן !!

אני על סף יאוש , פשוט על סף יאוש...

מי יתן ואזכה לשוב אל אבי.

(מצונזר)

תשובה

בס"ד

התפללתי עליך ועכשיו אני רוצה ליעץ לך כמה עצות שאפשר לקיים אותן.

לפני כן אני רוצה להסביר כי מה שקרה לך יכול לקרוא לכל אחד. אינו דומה המצב קודם הנישואים שאדם מורחק מכל עניני היצר והעולם הזה שאז הוא לא צריך להתמודד מבפנים אלא להרחיק את הכל החוצה.

כל זה אינו דומה למצב שאחרי החתונה שהוא צריך לשמור על קדושה כשהוא נמצא עם אשה. זה מצב שונה לגמרי מהמצב הראשון.

מי שלא הוכשר לכך עלול להגיע למה שאתה הגעת אליו כי הוא לא מצא את האיזון הנכון.

הנוצרים פתרו את הבעיה בכך שהקדושים שלהם לא נושאים נשים (בעקרון) ושאר העולם שנושא נשים - הוא חוטא.

היהדות חושבת שאפשר לטפח קדושה בתוך חיי נישואין. זה הרבה יותר קשה אבל זה רצון ה' ולכן הוא עוזר ולכן זה אפשרי.
אתה יהודי!
זה המבחן שלך.
וזו גם היכולת שלך להצליח.
מנסיוני כרב אני יכול לומר לך בודאות מהשטח - זה אפשרי!

גם אתה יכול!!

אתה רק צריך להחליט שאתה מתחיל עם זה וזה ילך.

קח לך נסיון של יום אחד!!
יום אחד של קדושה.
טבילה.
תפילה בעקשנות.

אמור לפחות ברכה אחת בכל הכונה וכל הלב.
הכן אותה אפילו במשך שעה.

אבל אמור ברכה אחת כמו שצריך.
רק יום אחד.

אחר כך אפשר לדבר עוד.

אל תיפול ברוחך. אתה חייב להחזיק מעמד ברוחניות כמו שהיית לך ואולי יותר. אבל תתחיל מיום אחד.
אתה חייב להצליח. הסיוע של זכויות אשתך והילד שעתיד להוולד כבר עומדות לך לעזור לך להצליח.

אם תתחיל ביום אחד, תגיע בע"ה לאט לאט למה שהיית, ואולי תגיע ליותר. אבל אם תנסה ביום אחד להגיע למה שהיית - תשבר ותכשל.

תזכור שזה לא כמו לפני החתונה!!
זה הרבה יותר מורכב וקשה!!
אבל אפשר.

בהצלחה