התגיירות

חדשות כיפה הרב שי פירון 26/02/02 19:31 יד באדר התשסב

שאלה

האם עדיף הגוי שיתגייר או שיקיים את שבעת מצוות בני נח?

תשובה

ב"ה

היהדות אינה מן הדתות המעוניינות להפעיל מסיון הרואה הצלחה גדולה בצירופה של כל נשמה לאמונתה. כבר בעבר מסופר על תלמיד חכם גדול שחי בצרפת ושמו ר' אליהו בן אמוזג שפנה אליו כומר שרצה להתגייר ורבי אליהו הנחה אותו להישאר גוי אך להקפיד על שבע מצוות בני נוח ובכך לממש את יעודו בצורה שלמה ביותר.
ההקפדה על שבע מצוות בני נוח תביא גאולה לעולם משום שהיא תפיץ את יסודות המוסר התורתי בכל העולם.
לכן, אין עדיפות לגיורם של גויים. יש הרבה משמעות להפצתן של שבע המצוות בקרב הכלל.

בברכה,

שי