השתתפות בחתונות בספירת העומר

חדשות כיפה צוות בית ההוראה 26/07/02 11:16 יז באב התשסב

שאלה

כיצד ינהג אדם שהוזמן לחתונה בספירת העומר בימים שהחתונה מותרת לחתן ואסורה למוזמן בשל הבדלי מנהגים?

תשובה

יש ריבוי מנהגים בתקופה של ספירת העומר באשר לתגלחת, לתספורת ולחתונות. יש הנוהגים (ע"פ האר"י) במשך כל ימי הספירה, עד לשבועות; יש המתירים מיום ל"ד בעומר ואילך; יש המתירים מר"ח סיון, ויש שמשלושת ימי הגבלה. כיצד ינהג מוזמן לחתונה, שע"פ מנהגו עליו להמשיך במנהגי האבלות?

המושג "שושבינים" איבד בימינו מזהרו, אך עדיין נותר שביב ממנו, והוא: קרובי משפחה וחברים, ובכלל זה חברים לספסל הלימודים בישיבה. משום כך, אם אחד מבני הישיבה מתחתן בימים אלו (ע"פ מנהגו, כמובן), רשאים חבריו להשתתף בחתונתו ולשמח חתן וכלה, שהרי העדרם עלול לפגום בשמחתו.

מנהגי האבלות בספירה הם משום "שלא נהגו כבוד זה בזה". אין אפוא להחמיר במנהגים אלו על חשבון שימוחם של החתן והכלה.