השגת פשרות בדת

חדשות כיפה הרב שי פירון 29/04/02 06:27 יז באייר התשסב

שאלה

כבוד הרב

רציתי לדעת אם מותר לי לרדת בדת ולהתפשר על קיום הלכות מסויימות בשביל החבר שלי שאני מתכוונת להתחתן איתו בקרוב.

אנחנו ממש אוהבים ואני מרגישה שהוא פחות ממני בדת בתחומים מסויימים.

האם זה טוב שאני מתפשרת ויורדת בשבילו כשהוא אומר לי שהוא ישתדל לעלות?

איך אשכנע אותו לעלות?

תשובה

ב"ה,

שלומות!

מה פתאום! "לרדת בדת"?!
למה את מתכוונת?

ראשית, הבה נאמר על מה אין מה להתפשר: אי אפשר להתפשר על כל מה שנוגי לקיום המצוות שלך. את חייבת בכל המצוות! וכי עכשיו תקפידי פחות על תפילה, הפרדה בין בשר לחלב או כיסוי ראש וצניעות?!
לא יעלה על הדעת!
בה בעת, אם יש פשרות עליהן את צריכה לוותר מתוך רצון לבנות את היחסים בניכם, עשי זאת - אם את מניחה שיצמח מכאן כיוון חיובי. לדעתי, אם חשובה לך אוירה רוחנית ותורנית ולא רק מסגרת חיים דתית את צריכה להרגיש שהוא חפץ ומשתוקק לחיות חיים שיש בהם משמעות.
אם עלייך להתפשר על קיום המצוות שלו, עם עצמו וכן על האוירה הכללית, ובתנאי שאת מרגישה שהוא בעל ענווה ורוצה ומעוניין להקשיב - הרי שיש מה לשקול.
אבל אם מדובר על אוירה אחרת, על חוסר הסכמה עקרוני עם כיוון תורני - לדעתי אין לוותר על מהות החיים בשל רגשות עזים ככל שיהיו. לדעתי, אחד הפרמטרים לבחינת הכוונה הבסיסית היא הנכונות שלו לעצור וללמוד תקופה מסויימת כדי להכין את עצמו לבניית בית יהודי.
יחד עם זאת, קשה מאוד לענות על שאלות כאלה מבלי לדעת פרטים רבים יותר ולהכיר את הנפשות הפועלות. אני מציע לך לפנות למי שמכיר אותך/כם והוא יוכל לסייע לך להחליט.