הרמבם והקבלה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 09/06/02 04:56 כט בסיון התשסב

שאלה

רציתי להעיר שמצאו בגניזה הקהירית כתבים של הרמב"ם העוסקים בקבלה.

תשובה

בס"ד

אמת היא שרמזתי לכך קצת אך העיקר שזה לא היה עיסוקו.
ראה שגם רבי יוסף קארו שאמרו עליו שאינו שייך לקבלה. גם הוא היה מבין בקבלה כמו המקובלים הגדולים של דורינו.
כל מה שאמר עליו האר"י "לא שייך לקבלה". כוונתו שזה לא עיקר כוחו ולא עיקר תפקידו בעולם.
לכן ספרו השו"ע נפוץ בכל ישראל וספרו מגיד משרים נפוץ אחד חלקי אלף מהשולחן ערוך.

כנ"ל הרמב"ם שספריו בהלכה הם יסוד לכל פסק הלכה. וספריו בקבלה נמצאו בגניזה.

בהצלחה