שאלה
בס"ד
שלום לכבוד הרב,
האם להמתין 6 או 3 שעות בין בשר לחלב ?
למה רק שעה אחת אחרי החלב ?
ובעיקר, למה אסור לאכול אותם ברצף אחד אחרי השני או לערבב אותם ?
אני לא אשכנזי ולא ספרדי אלא איטלקי.
תודה מראש.
תשובה
בס"ד
1- להמתין שש שעות. כך נהגו כל הספרדים. כך נהגו רוב האשכנזים, וכך מורים רוב חכמי האשכנזים לכולם להמתין שש שעות אחרי בשר.
2- חלב מתעכל מהר וחלב לא נשאר בין השינים וטעמו חולף אחרי זמן. לא צריך לחכות שעה - די בכך שתשטוף את הפה ותאכל משהו שיעביר את טעם החלב.
3- אסור לאכול ברצף כיון שהתורה אמרה "לא תבשל גדי בחלב אימו" ואנו רוצים להתרחק מזה בכל יכולתינו. לכן אנו לא אוכלים אותם ברצף. להרחיק מן העבירה ככל יכולתינו.