הרחקות נידה מביכות

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 22/02/02 01:36 י באדר התשסב

שאלה

שלום לכבוד הרב שליט"א

השאלה שלי מאוד מביכה, ואני רוצה לשאול באנונימיות:

אני כלה צעירה, ששומרת בקפדנות הלכות נידה. דבר אחד גורם לי לפקפק במה שאני עושה, וכמעט להפסיק ולשמור - שאת העובדה שכל העולם צריך לדעת שאני נידה. בגלל שהוא רואה שאני לא נותנת דברים לבעלי מיד ליד. זה נורא נורא מביך אותי, אני מתביישת, והרבה חברות שלי מתדרדרות בשמירת נידה דווקא בגלל ההלכה הזו.

בשבת האחרונה שיא השיאים היה שהילדים של אחותי המבוגרת (שהם בני 16-17) שיודעים משהו מהחיים שלהם הרגישו.

אל תענה לי שאפשר בלי שירגישו. ניסתי מספיק פעמים וזה לא הלך. קבלתי קצת אומץ ודברתי עם חברות שלי והם אמרו לי את אותו הדבר, ושהם לא שומרות בכלל על זה בגלל שהם רואות את זה כשיא העלבון וכשיא הפגיעה בצניעות של האישה.

אשמח לקבל את תשובתך

תשובה

בס"ד

לכבוד הכלה הצעירה

שלום ומזל טוב

את והחברות שלך צודקות. אסור בשום אופן לפגוע בכבוד האשה בכלל ובענינים אלו בפרט.

כל זה לא משנה את ההלכה, אלא רק את ההתיחסות מראש.

אפשר ואפשר לא לגרום שום בושה בענינים אלו. אולי העובדה שאת כלה צעירה ובעלך חתן צעיר גורמים לכך שאתם באים למצבים לא נעימים שתארת לעיל.

זוגות ותיקים שלא הרימו ידים כמו הזוגות שתארת בשאלתך, מצאו מהר מאוד את הדרך לשמור על ההלכה בלי שאף אדם ירגיש כלל.

קודם כל חושבים על זה לא רק בשעה שצריך להעביר מפתח - אלא בבוקר מראש. לא יוצרים מצב שצריך להעביר משהו.
אם בכל אופן צריך - מה הבעיה אם הולכים לצד.

בודאי שיש מצב שהבעל שכח ומסר מפתח וכד´ - גם לזה יש פתרון יצירתי, להפיל אותו על הרצפה (לא את הבעל - את המפתח, כמובן).

אבל כל הפטנטים האלה הם למי שלא למד את ההלכה. מי שלומד את ההלכה רואה החיים הרבה יותר קלים ממה שחושבים ויש פתרון. קיראי את ההלכה ותיראי כמה זה פשוט.

לשם הנוחיות העתקתי לך חלק מספר דרכי טהרה של מור אבי שפוסק כי במקרה של "כבוד הבריות" אפשר להעביר משהו מיד ליד בהגבלות מסוימות.

עם ההלכה הזו תוכלי ללכת כעת לחברותיך שנשברו ו"להחזיר אותן בתשובה". (בענין הזה כמובן)

-----

"אם ארע ושכח הבעל והושיט חפץ לאשה בפני רבים לא חייבת לומר לו: "אני נדה" כי "גדול כבוד הבריות שדוחה את לא תעשה שבתורה" אלה תקבלנו במורת רוח ובזהירות מורבה שלא לנגוע בבעלה ויניח אות יזרוק את החפץ לתוך ידה ולא תיקח היא את החפץ בתוך ידו שאז גדול יותר חשש הנגיעה.
וכן אם ארע ושכחה האשה והושיטה חפץ לבעלה לא יאמר לה "את נידה" אלא יקבלנו במורת רוח. ולא יקחנו מתוך ידה אלה תניח היא או תזרוק את החפץ לתוך ידו".

-----

נרגעת?