הרהג סלמאן אליהו זצוקל

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 21/02/02 13:18 ט באדר התשסב

שאלה

לכבוד הרב שמואל אליהוא שליטה שלום

אני שמעתי שהרב מרדכי אליהו הראשלץ שליטה אביך

חזר בתשובה

האם אתה יכול לספר לי עליו ועל איך הוא חזר

תודה

תשובה

בס"ד

אביו של אבי הרה"ג סלמאן אליהו היה בעל תשובה. הוא היה בן למשפחת סוחרים עשירה ולמד בתור סטודנט בקימברדיג' לפילוסופיה וארכיטקטורה.

באחד הביקורים שלו ב"מולדת" הרי היא בגדאד הוא נכנס לבית המדרש הגדול של בגדאד וראה את ארון הספרים ובו אלפי ספרים. הוא נדהם מהעושר התרבותי הגדול של העם שלו והחליט שזה יותר חשוב לו מתרבות אירופה. בודאי בתור התחלה.

הוא התחיל ללמוד ולהתעניין בספרים אלו עד שנתפס לענין ולמד בכל כוחו את היהדות.

בשלב מסוים של התהליך התערבה משפחתו במטרה לעצור את החזרה בתשובה אבל זה לא הצילח בידם. הם ניסו לכפות אותו על כך גם בדרכים כלכליות. והוא עזב את בגדאד בעצת הרב יוסף חיים - הבן איש חי ועלה לישראל.

בישראל הוא המשיך בלימודיו ובדרכי הקדושה שנהג בה. ושילב את הנהגות הקבלה עם עבודתו כמזכיר הנציב העליון הרבט סמואל. הוא נתמנה לתפקיד זה בגלל שליטתו ובקיאותו באנגלית ובתרבות האנגלית.

עם פטירתו של הרב דוויק זצוק"ל שהיה גדול המקובלים בדורו עבר כתר ההנהגה אליו לפי הנחיית הרה"ג דוויק והוא נחשב לראש המקובלים בירושלים.

הרה"ג סלמאן אליהו זצוקל כתב פירוש על כתבי האר"י ודבר זה נחשב "נדיר" מאוד כיון שאין רבים שמבינים את כתבי האר"י ובודאי לא ברמה של כתיבת פירוש עליהם.

הפירוש שלו שנקרא "כרם שלמה" נלמד עד היום אצל כל לומדי הקבלה.
את הפירוש הביא לדפוס המקובל הרה"ג בצרי. ומבין תלמידיו מפורסם הרב כדורי.