הרב אמר שהשמות לא מתאימים לחתונה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 09/10/03 02:39 יג בתשרי התשסד

שאלה

בס"ד

שלום לכבוד הרב.

אחת המכרות שלי כבר בקשר עם חבר שלה 7 חודשים.

היא בת 24 והוא בן 26.

הם אוהבים אחד את השני אהבה אדירה. הוא ויתר על המון בשבילה והיא בשבילו.

לאחרונה היו להם הרבה בעיות בזוגיות שלהם אך הם אנשים בוגרים וידעו להסתדר ולנסות למצוא פתרונות מתאימים.

הם לא מדברים כבר שבוע אך לאחר בירור מעמיק מצידה, התברר לה שהחבר שלה הלך לרב אחד ושאל אותו אם הם זיווג מתאים או לא.

שניהם באים מבית מסורתי.

הרב אמר שזה לא הזיווג ואין הם מתאימים.

אותה ידידה שלי באה אליי בוכה ושואלת אותי: אני מאמינה בה' מכבדת רבנים ואנשי דת, אבל איך רב שאף פעם לא ראה אותי ולא מכיר אותי

יכול לשפוט מי אני ולקטוע בבת אחת קשר של אהבה עצומה והקרבה רבה.

אותו חבר שלה נקרע בינו לבין עצמו לאחר ששאל את הרב ואין הוא יודע מה לעשות.

אני פונה אליך רבינו בשאלה:

1.האם יש לרב אפשרות לקבוע מי הזיווג לכל אדם אפילו מבלי להכיר את הזוג?

2.אם רב קבע שזוג מסויים הם לא זיווג משמים האם יש לשמוע בקולו?

3.אם אני ייתן לרב שמות האם הוא יכול להגיד לי אם הזוג מתאים משמיים או לא?

תודה רבה,

שנה טובה.

תשובה

בס"ד

שמע היטב. אני לא יודע מי הרב הזה אבל נראה לי שצריך הרבה זהירות עם זה.

כמו שהשאלה שלך נשמעת הייתי עונה לך מהבטן ואומר לך שהרב הזה הוא ["ערב רב". ]וצריך לזרוק את הדברים שלו לפח. אבל אני נזהר כי זו שאלה יותר מסובכת ממה שנראה במבט ראשון.

ראה. קודם כל אומר לך כי אין אין אין אין לעולם לשום רב עלי אדמות רשות להפסיק קשר של אהבה בין בני זוג בגלל שמות וכד'

שמעת!!!

אם רב הפסיק את הקשר הזה רק בגלל שמות - שלא תלך אליו לעולם.
אפילו אם יש לו גלימה לבנה
ואפילו אפילו אם הוא פתח איזה ספר עתיק וישן
ואפילו אם הוא אמר שהוא אומר את דבריו על פי קבלת האר"י.

לא תאבה לו
ולא תשמע אליו
ולא תטה אוזניך אליו

כלום
כלום.

ולמה אני אומר כן כיון שמה שכתבתי לך קודם שמעתי בחריפות גדולה מאבי שליט"א
ושמעתי גם מהרה"ג דוד אבוחצירא שליט"א בנהריה שאמר לי בתוקף גדול בשם אביו המקובל הרה"ג מאיר אבוחצירא זצוק"ל. ובשם זקנו הבבא סאלי זצוק"ל. ובשם כל מקובלי משפחתו, שלעולם לעולם לא הפסיקו קשר בין בני זוג בגלל שמות וכד'.

אם אתה שומע משני בתי מדרש כאלה מבוססים - היודעים פרק בקבלה יותר מאיזה רב עלום שם שהחבר שלה הלך אליו. אם כן הייתי צריך לומר לך בהרבה יותר תוקף. שיזרקו את דברי הרב הזה לכל הרוחות.

אבל אני לא אומר כך כיון שצריך לבדוק היטב מה בדיוק שאל הבחור.
מי הוא הרב שנשאל.
למה הם רבו.
אולי הרב הזה הוא רב רציני שאמר את דבריו על פי מציאות חיים וקשר שאינה אפשרית.
אולי הרב אמר את הדברים על פי הכללים שאנחנו מונחים לפסוק על פיהם בעולם הזה. אולי אחרי כל זה הוא תמך את דבריו גם בעניני השמות.

בקיצור - זו לא שאלה לפסיקה באינטרנט. זו שאלה רצינית מידי שצריך לקבל מהתשובה הזו כללים וכיווני מחשבה לפעולה. אבל על מנת לקבל החלטה צריך לשמוע דברים יותר ברורים.

בהצלחה