הקשר בין הנדה לתפילה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 13/08/02 16:16 ה באלול התשסב

שאלה

האם לאישה שהיא נידה מותר להתפלל בכותל בזמן ימי הוסת שלה?

אני אינני נשואה ואני טמאה עד שאתחתן ואטבול כראוי אבל האם עצם העובדה שאני בימי הוסת, לא אוכל ללכת להתפלל בכותל?? האם זה יגרום לתפילתי להיות מקובלת פחות? אני משערת שבאיזה מצב שאני לא אהיה, אני אחשב לטמאה (אני שואלת זאת מכיון שזה קרה לי, נתתי צדקה והאשה שאלה אותי "את נידה"? אמרתי לה שכן והיא אמרה "למה את באה לכאן ככה")

האם באמת לא הייתי בסדר??

תשובה

בס"ד

מותר לך להתפלל בימי נידה. ולא רק "מותר" אלא את חייבת בדיוק כמו בימי טהרה.
הדין הזה נכון בין אם את נשואה ובין אם את רווקה.

אין שום פגיעה כלשהיא בקשר בינך לבין אלקים בזמן המחזור לפניו או אחריו.
מותר ללכת לכותל בזמן המחזור. יש שנהגו שלא לנגוע בכותל עצמו בזמן המחזור עצמו מדין כבוד - עד כאן ותו לא.

אותה אשה ששאלה אותך מה ששאלה והעירה מה שההעירה היא פשוט - טיפשה!!
(סליחה על הביטוי - אבל הוא הביטוי העדין ביותר שמצאתי למקרה הזה.)
זה לא ענינה ופגיעה בכבודו של כל אדם אסורה ושאלות כאלו וההערות שבעקבותם הם ממש ממש לו במקום.

בפעם הבאה ששואלים אותך שאלות כאלו אימרי לשואלת כדלהלן:
זה לא ענינך!!
כדאי לך לחזור בתשובה!!
החוטאים מרחיקים את המשיח!!
את גורמת לפיגועים ולאסונות בכלל ישראל וכד'.

הגזמתי?

אז תעני לה בשפה שהיא מבינה.