הקמת משרד שידוכים ע

חדשות כיפה הרב שי פירון 15/04/02 13:57 ג באייר התשסב

שאלה

בס"ד

בהמשך לשאלתי הקודמת

תודה על תשובתך הקודמת

לפי עניות דעתי - על מנת להצליח במשימת השידוכים יש על גורם אחד להיפגש עם שני הצדדים. כך יקבלו דיווח מדוייק יותר.

כמו כן - הדור שלנו, הצעירים, יכול לנצל את החידושים האחרונים להקמת משרד מוצלח יותר.

האם לא ניתן לפתור את בעית הצניעות בכך שהראיון יתבצע במקום הומה אדם או שהראיון יתבצע ע"י בן ובת ביחד?

בתודה

אילן

תשובה

ב"ה

אילן, שלום.

א. יתכן והדור הצעיר בקיא יותר בעיניינים ובחידושים. אבל כבר לימדונו חז"ל במסכת אבות: "בנין נערים סתירה וסתירת זקנים בנין" היינו שאצל צעירים, לפעמים בזמן הבניה נוצר, מסיבות אחרות הרס או חשש להרס ואילו אצל זקנים, הדבר הבולט הוא שיקול הדעת ולכן ניתן ללמוד ממהם אפילו מתהליך שיש בו הריסה חיצונית גדולה.
לכן, יתכן ומבחינה חיצונית יש כאן בנין משוכלל, תהליך מיון יחודי וכו'. השאלההיא אם אין במהות של התהליך משהו פגום.

ב. יש משהו לא אמין, לא אתי בכך שרווק - הנעוניין להתחתן - מראיין בנות רווקות. אילו הייתי רווקה, הייתי עלול לחשוב שהבחינה הראשונה אותה אתה בוחן בראיון היא אם זה מתאים לך...

ג. העובדה שבחורה תצטרף לראיון מקילה על כך, אף שעדיין לא פותרת את הבעיה לגמרי.

בברכה,

שי