הקלטת דיסק אישי לחבר

חדשות כיפה הרב שי פירון 12/02/02 03:21 ל בשבט התשסב

שאלה

1. האים מותר לי להקליט מדיסק לחבר או מחבר לצורך עצמי? .

2. אם ברור לי שלא אקנה את הדיסק מה הדין?

3. האם יש חילוק הלכתי אם אני מקליט את כל הדיסק או חלק ממנו?

4. אני מעונין בקיטעי שירים לצורך פעולה או הצגה . האים מותר להקליט?

5. כיצד להתייחס לכיתוב ש"אין להשמיע ברבים" וכן "אין להשאיל " ?

תשובה

ב"ה

ברכת ה' עליך!

על שאלה זו השבתי פעמים רבות באתר זה ולהן תמצית התשובות:

ברמה ההלכתית -
1. אם ברור לך שלא תקנה את הדיסק מותר לך להקליט ממנו אם אינך מקליט את כולו. אם אתה מקליט את כולו ומשתמש בכולו אתה נכנס לספק גדול בהבנת כונותיך האמיתיות.
2. מותר להקליט קטעי שירים לצורך פעולה או הצגה.
3. לכיתוב הנ"ל יש להתייחס לפשוטו למעט קטעים כנ"ל.

במישור המוסרי - יש להשתדל למעט בהעתקות אלה כיוון שכל העניין המוסרי עומד בספק. כיון שיש גם להציב מחסומים בשלתופעת ה"גונבות" אני מציע להמנע מכך עד כמה שאפשר.

בברכה,

שי