הפרש גילאים בין בני זוג

חדשות כיפה הרב שי פירון 27/08/02 18:23 יט באלול התשסב

שאלה

שלום לרב, אני בת תשע עשרה וחצי ולאחרונה מישהו ממקום העבודה שלי הציע לי לצאת איתו. נראה לי שהייתי מסכימה לולא העובדה שהוא גדול ממני בתשע וחצי שנים (הוא עוד מעט בן 29).

מהו הפרש הגילאים המקסימלי הנכון בן בני זוג לדעת הרב?

תשובה

ב"ה

שלומות

אני לא חושב שההפרש הוא העיקר. הבעיה היא בעובדה שעשר שנים יוצרים פער עצום מן הבחינה המנטאלית. השאלה היא אם אפשר למצוא דרך לנהל מערכת של זוגיות כשכל אחד מפרה את השני ולא ליצור מצב בו בן הזוג שלך נוהג בך כאילו הוא מאמץ אותך.
חייבת להיות מציאות שלשותפות הדדית. אי אפשר ליצור מצב בו יש פער כל כך גדול בין בני הזוג. וכיצד יוכל אדם ליצור קשר עם חברותייך ואת עם חבריו?
לכן, ברמה העקרונית זה לא בריא אבל יש מצבים בהן זה אפשרי ואף רצוי. לכן, אינני רואה דרך לתשובה חד משמעית. תלוי בו, תלוי בך, תלוי בכם.
ברור שזה לא לכתחילה.

בברכה,

שי