הפרשת חלה

חדשות כיפה הרב שמואל זעפרני 22/08/02 22:48 יד באלול התשסב

שאלה

מהו השיעור להפרשת חלה?

ואם מכינים שני בצקים שונים לדוגמא: אחד ללחם ואחד לעוגה -האם מצטרף לשיעור?

תשובה

עמיחי שלום,
שיעור העיסה שתתחיב בחלה הוא כדלקמן:

על פחות מ-1666 גרם-אין להפריש חלה.
מ-1666 גרם ומעלה-מפרישים חלה ולא מברכים.
מ-2486 ומעלה מפרישים בברכה.

כשאופים עוגות ממינים שונים ובכל מין אין שיעור חלה,אפשר לחבר את כל סוגי הבצק ולהפריש מהם חלה ביחד.ובלבד שלא יהיה אחד מלוח ואחד מתוק.אם לא הפרישו מן הבצק חלה ובכל הנאפה יש שיעור חלה,יש לצרפן לחלה דהיינו לחבר את כל הנאפה יחד כדי לחייב בחלה.
יש לזכור שאם העיסה נלושה עם ביצים או במי פירות בלבדבללא מים,יש בה כמה ספקות,וכדי להמנע מכך יערב בה מעט מים או חלב או דבש דבורים או יין או שמן זית ואז יהיה אפשר להפריש ממנה חלה בברכה.ואם לש את העיסה במי פירות בלבד,והחיטים לא נשטפו במים,יפריש חלה בלי ברכה ולא ישרוף אותה אלא יניחנה להתיבש כאבן.

בברכה וכל טוב,
שמואל זעפרני