הפריה מלאכותית

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 10/01/02 04:01 כו בטבת התשסב

שאלה

כבוד הרב שלום!

ברצוני לדעת את יחס היהדות לנושא הפריה מלאכותית.האם מותר לקיים הפריה מלאכותית? האם הצאצא חיב לקיים כיבוד הורים?בתודה,רעות.

תשובה

בס"ד

הפריה מלאכותית היא הפריה לכל דבר. הזרע שייך לבעל והביצית לאשה והגידול ברחם האשה ורק רגע ההפריה נעשה במבחנה, זאת לא סיבה למנוע מהילד משהו לכל דבר וענין.
הבעיה היחידה כשמשתמשים בזרע או בבצית של מישהו אחר - אז מתחילות בעיות של יוחסים וממזרות וירושות וכל השאר.
בעקרון זה אסור ואין את כל השאלות הנ"ל. אבל אם זה כבר קרה, יש בזה מחלוקת בין הפוסקים, אני סבור שאם נתנו לאשה זרע מגבר אחר - הולד ממזר עם כל המשתמע מזה על פי ההלכה.

לכן אנו ממליצים בכל פעם שיש הפריה חוץ גופית לקחת פיקוח של אירגון "פועה" על הצוות והרופאים. זה אולי לא כל כך נעים כלפי הרופאים אבל זה הרבה יותר בטוח, ולא חיים בספקות כל החיים אולי טעו, או התבלבלו, או הטעו במזיד כפי שמיעוט קטן של רופאים עשה כבר לצערינו.