הפריה חוץ גופית

חדשות כיפה הרב יוסף יגודה 02/01/02 13:22 יח בטבת התשסב

שאלה

שלום

אני תלמידה באולפנא במרכז הארץ ונתנו לנו לעשות עבודה, בנושא "הפריה חוץ גופית"

ויש לי כמה שאלות לגבי פסקי הלכה:

*למי חייב העובר במצוות כיבוד הורים?

*והאם זה מותר מבחינת ההלכה?

אני מבקשת לא להראות שאלות אלו ולא לפרסמם

תודה

תשובה

הפרית מבחנה מזרע הבעל וביצית האשה מותרת לדעת רוב הפוסקים כשאין אפשרות אחרת.
מביצים של תורמת והשתלה ברחם האשה יש פוסקים שאוסרים.
במשרד הבריאות יש ועדה שעוסקת בנושא הסדרת הענין כך שיהיה תואם את ההלכה לדעת המתירים ובראשה עומד הרב דוקטור מרדכי הלפרין.
מומלץ לעיין באנציקלופדיה רפואית הלכתית שהעורך שלה הוא ד"ר שטיינברג בערך "הפריה חוץ גופית".
בירושלים פועל מכון פוע"ה (פוריות ורפואה על פי ההלכה) העוסק בנושא וגם בפקוח הלכתי על הפרית מבחנה (i.v.f) יתכן ותוכלי לקבל שם מידע נוסף.
כתובת המכון: רח' עזריאל 19, גבעת שאול, ירושלים.
טלפון: 02-6515050 פקס': 02-5373053
כתובת באינטרנט: http://www.puah.org.il/