הפרדה בכתיבת שם ה'

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 02/02/02 16:54 כ בשבט התשסב

שאלה

בס"ד אני עומד לפרסם מאמרים או ספר ובתוכו ציטוטים מפסוקים או רעיונות שבהם מוזכר שם ה'.

אני מתלבט ואיני יודע מה עדיף להדפיס "א-להים" או אלוקים" או "אלקים".

האם מותר לכתוב י-ה-ו-ה (בדיוק כך, עם קוי הפרדה). האם הבנתי נכון שאין להפריד בשמות מקומות או שמות של בני אדם שיש בהם רמז לשם ה' כגון ישרא-ל או שמעי-ה ובוודאי לא במלה:"אנרגיה" או גיאוגרפיה.. אם אפשר להרחיב בנושא או לשלוח אותי למקורות לעיין.

עוד שאלה האם מותר לכתוב שם ה' בצורה מאונכת אות מתחת לאות האם יש בזה קדושה ואיסור מחיקהה.

תודה על תשומת הלב והתשובות.

מבחינתי לא משנה לי מי עונה אך מעדיף אני לשמוע מה המקורות עליהן מסתמכות התשובות.

מספר הטלפון שלי או מספר הפאקס הוא:(08)-9491985-08 והנייד: 491985-054

בכ"ר בר-עמ"י בן-ציון , רחובות

טלפון נייד:054-491118

תשובה

אם כותבים מאמר כללי נוהגים לכתוב ה'. אם רוצים להדגיש שמות כאלה אחרים נוגעים לכתוב שם "הויה" או שם אדנות. אלוקים כותבים כמו שכתבתי עם או בלי ואו.
הפרדה בשם א-ל לא מחייבת - זה רק חומרה.
יש כותבים "יהודא" כדי להמנע מלטעות ולכתוב שם הויה בטעות. כך היה נוהג הרה"ג יהודא צדקא זצוק"ל. אבל כמובן שזה לא הלכה אלא חומרה.
מקורות לכל הנ"ל ברמב"ם יד החזקה - הלכות יסודי התורה פרק ו
ובשו"ע יורה דעה סימן רעו בכל הסימן