הפעלת מדיח כלים בשבת

חדשות כיפה הרב שי פירון 10/03/02 12:10 כו באדר התשסב

שאלה

שלום רב,

רציתי לברר האם ניתן להפעיל בשבת מדיח כלים לצורך הדחת כלים הנחוצים לארוחה הבאה, וזאת באמצעות כוון שעון שבת אשר יפעיל את המדיח באופן אוטומטי בשעה שכוונה מראש לפני כניסת השבת (כמובן שכל הכנת המדיח לפעולה ומילוי האבקה בתא המתאים וכו' בוצעה לפני כניסת השבת והדבר היחיד שמתבצע בשבת הוא הכנסת הכלים למדיח עם תם הארוחה).

יש לציין כי ברב המדיחים קיים מתג בטחון המונע פעולת המדיח עם פתיחת הדלת ולפיכך קיים חשש שסגירת הדלת למעשה לוחצת על מתג זה (האם מצב זה הינו "גרמא" או "פסיק רישא"?)

אם קיימת בעיה בגלל המתג האם ניתן להתגבר עליה ע"י ניטרול המתג (בשבת לפחות)?

חן חן

תשובה

ב"ה

שלומות

1. ללא ניתוק המקרו סויץ אינני מוצא מקום להקל. סגירת הדלת אינה גרמא אלא חלק מהפעלה ולכן הניתוק הכרחי.
יש צורך לחשוב איך לא מגיעים לסכנה בטיחותית גדולה.

2. יש לבחון אם אין כאן בעיה של איוושא מילתא ולהפעיל את המדיח כשדלת המטבח סגורה או לאחר שהלכו לישון.

3. לא נגעתי בשאלות המהותיות הנוגעות להפעלת מיכשור חשמלי בשבת. מה הגבול? כמה? ודי לחכימא.

כל טוב,

שי