הפלת עובר חולה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 24/01/02 13:26 יא בשבט התשסב

שאלה

שלום אני כבר שאלתי את השאלה בעבר ועדין לא קיבלתי תשובה אז אני יחזור על השאלה ואני מקווה לקבל תשובה

מה דעת ההלכה על הפלת תינוק שחולה בציסטיק פיברוזיס?

אם אפשר אני אשמח לקבל תשובה מפורטת(לדוגמה עד איזה שבוע אפשר להפיל מדוע הסיבות בעד ונגד)

תודה רבה עדי

תשובה

אסור להפיל שום תינוק. גם אלו שחולים בציסטיק פיברוזיס יש להם זכות לחיות.
כמו שלא יהרגו בבית חולים שום חולה בציסטיק פיברוזיס, כך אסור להרוג עובר שכזה.

מותר להפיל רק עוברים שאין לו שום סיכוי לחיות, וזו החלטה מאוד גורלית ממש חיים ומות, וצריך הרבה שיקול דעת, התיעצות עם רופא מומחה אחד או שנים, והחלטה של רב גדול מומחה לדבר.