הפלה מלאכותית

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 17/03/02 05:41 ד בניסן התשסב

שאלה

אישה הרה שבבדיקת טרום לידתי תהתגלה שהעובר חולה במחלת cf (סיסטיק פיברוזיס) האם מותר על פי ההלכה לבצע הפלה?

אם אפשר לפרט את הבסיס ההלכתי.

תשובה

בס"ד

כמו שאין היתר להרוג שום אדם אע"פ שהוא חולה כיון שחיים - הם חיים. כך אין אפשרות להרוג עובר. אמנם הריגת עובר אינה כהריגת אדם ממש. אבל האיסור הוא כמעט דומה ואפילו על המוציא זרע לבטלה אמרה הגמרא שהוא כשופך דמים ועל זה מתו ער ואונן. וגוי שהרג עובר - חייב מיתה. אמנם בישראל חייב ממון כפי שאת מכירה מהדין שני ניצים שנגפו אשה הרב ויצאו ילדיה.

-----

שו"ע חושן משפט סימן תכה
(א) הרודף אחר חבירו להרגו והזהירוהו והרי הוא רודף אחריו, אפילו היה הרודף קטן הרי כל ישראל מצויים להצילו באבר מאברי הרודף, ואם אינם יכולים לכוין ולא להצילו אלא אם כן יהרגו לרודף, הרי אלו הורגים אותו אע"פ שעדיין לא הרג.
(ב) לפיכך: העוברת שהיא מקשה לילד, מותר לחתוך העובר במעיה בין בסם בין ביד מפני שהוא כרודף אחריה להרגה, ואם הוציא ראשו אין נוגעין בו שאין דוחין נפש מפני נפש, וזהו טבעו של עולם.