העתקת תוכנה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 21/04/02 02:43 ט באייר התשסב

שאלה

כבוד הרב,

האם ניתן להעתיק תוכנות אשר בעליהן בכוונת מכוון לא עושים הגנות נגד העתקה מתוך מדיניות שיווקית שכך יוכלו להגיע ליותר צרכנים בעולם דוגמת חברת מייקרוסופט. חברות אלה מציינות את איסור ההעתקה לכל. בפועל מפעילות סנקציות משפטיות רק נגד אירגונים ציבוריים (לא אנשים פרטיים).שאלתנו מתחלקת לשניים:

לגבי תוכנות תוצרת הארץ.

לגבי תוכנות תוצרת חו"ל, שלכאורה הערמה בגוי מותרת.

תודה מראש.

יחולו עליך מיטב -

הברכות, מאלף ועד תו.

שושנה חדאד.

תשובה

בס"ד

אסור כי הם מתכוונות שיקנו אע"פ שהם לא רודפות את הצרכנים הפרטים.
אל תסיק מהעובדה שהם לא עושים הגנות מסובכות כלום. אולי העובדה שהם לא עושים הגנות היא כדי לא לסבך את הקונים הישרים.

אין הבדל בין תוצרת הארץ לחו"ל כי גניבת גוי אסורה.