הערה 2 לשאלה 3246 (צוות הווי)

חדשות כיפה הרב שי פירון 24/07/02 13:01 טו באב התשסב

שאלה

מחילה,אבל אני ח"ו לא התכוונתי לערער על גדולתו של אחד מגדולי דורנו,הרב הגדול,הגאון האדיר הרב יחיאל יעקב וינברג.אני מבין שמדובר בגדול וענק בישראל.(שוב,אני ח"ו לא מתכוון לפתוח את הפה שלי על ענקי עולם.אני באמת קטן מאוד,גם בתורה וגם בגיל(14 וחצי).אני לא יודע הרבה ,רק רוצה שלא יכשלו).בספר"קדושים תהיו"(בעמוד 240)יש מכתב של הרב אלימלך בר שאול,ובסעיף ג' הוא כותב כך:אחד מגדולי גאוני הספרדים ומגדולי הפוסקים בכלל,הוא מרן החיד"א זצוק"ל כותב הלכה למעשה,כי מקום שיש השראת שכינה אין איסור של קול באשה ו"מותרים אנשים ונשים לשורר ביחד",כי הואיל ויש שם השראת שכינה אין חשש להרהורים אסורים(בספר "דבש לפי" מערכת ק' אות י"ט)וכנראה על פי זה פסק גאון בדורנו רבי יחיאל ווינברג שליט"א(זצ"ל)(גאב"ד פילבישקי בליטא,וראש בית המדרש לרבנים של הגר"ע הילדסהיימר זצ"ל ברלין)שמותר לנוער משני המינים לשיר ביחד שירי קודש דוקא(תשובתו נתפרסמה ב"הפרדס" היוצא בניו-יורק משנת תשט"ז)יחד ולא סולו של בנות,ודוקא שירי קודש(8 מילים האחרונות מודגשות בספר),עכ"ל הספר.(אני לא הבנתי למה הרב חשב שבאתי לערער על הרב.אולי כן,אבל לא בשמי,אלא בשם ה"ציץ אליעזר" רבי אליעזר יהודה וולדינברג.מה,אסור לו לחלוק?הוא לא גדול?הוא גם אחד מגדולי הדור.יש לו ראיות והוכחות,מסתמא הוא לא ממציא.הגר"ע יוסף פסק שמותר לחלוק על גדול הדור,כמו שהוא בעצמו חלק רבות על ה"בן איש חי"(והרי ה"בן איש חי" היה ענק(ואפשר לשבח עוד המון)כמו שהרב נתן שבחים לה"שרידי אש",ובכל זאת הגר"ע יוסף חלק עליו וכך עשה ה"ציץ אליעזר").תודה רבה הרב,ושוב מחילה(אולי מה שרשמתי נשמע קצת זילזול,אבל אני באמת אוהב את הרב לא ח"ו לנגח,כמו שהזכרתי בהערה הראשונה)תודה.

תשובה

ב"ה

יקירי,

מחול לך.

יישר כח על ההעמקה בלימוד התורה ועל ההבנה המעמיקה. המשך כך ובעז"ה תזכה להיות גדול בישראל.

בברכה,

שי