הערה בנוגע לתשובתו של הרב

חדשות כיפה הרב שי פירון 13/02/02 15:23 א באדר התשסב

שאלה

לכ' הרב שי פירון שלום וברכה

ראשית יישר כוחכם על השו"ת באינטרנט. במחילה מכבודו אך נושא זכויות היוצרים בכלל ובאינטרנט בפרט אינו פשוט כ"כ. התוכנה עליה מדבר השואל נקראת נאפסטר או קאזה ויש עוד תוכנות שכאלו. מדובר בעצם בתוכנה המותקנת במחשבי הגולשים ואשר מחוברת לשרת המרכז את כל התעבורה (תעבורת המידע) בין משתמשי התוכנה. ברגע שגולש מעוניין בקובץ כלשהו הרי שמתבצע חיפוש במחשביהם של שאר הגולשים המחוברים לרשת ונבדק האם יש להם קובץ שכזה במידה וכן הרי שהוא מועתק למחשבו של המחפש. מדובר כאן בעצם בהעתקה של קובץ שיכול להיות קובץ קול של שיר של זמר, קובץ תוכנה של חברת תוכנה וכדו'. למיטב ידיעתי והבנתי על פי החוק האזרחי יש כאן הפרת ז"י, על פי ההלכה עד כמה שידיעתי הצנועה משגת הנושא לא פשוט ויש הטוענים כי יש להסתמך על דינא דמלכותא ויש הטוענים מנהג הסוחרים ועוד דעות (צוהר, תחומין ועוד)

ויסלח לי שוב כבוד הרב על הערתי אמנם אין אני רב ולא פוסק אך בקי בדיני ז"י.

בברכה והמשך הצלחה בשו"ת

מנחם דולינסקי

תשובה

ב"ה

מנחם,

ברכת ה' עליך!

תודה על הארתך. לא ידעתי שכך פועלת התכנה. "מכל מלמדי השכלתי".

שי