העלת נשמה/תקשור

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 19/03/02 17:36 ו בניסן התשסב

שאלה

יש לי מקרה קצת מורכב.

סבי וסבתי נפתרו .

בהפרש של שנה ויום (מפתיע לא?) אחד מהשני.

מישהו בעבר הסביר לי על רכבת עפ"י הקבלה.

בכל מקרה בעודם בחיים לא ראינו שום כעס על פניהם נהפוך הוא הם תמיד זימנו אותנו וביקשו שנבוא אל בתיהם.

* סבתי אף ביקשה מאימי לבוא במיוחד כשלא הרגישה טוב על מנת לחמם אותה בנגיעות - אימי מאמינה משום מה ברייקי, אנשים אומרים שהיא עוזרת ) .

* וסבי בערב פתירתו כאשר שלושת ילדיהם מסובים

למיטתו ביקשר רק מאימי שתתן לו נשיקה (למרות

שלא היה בהקרה מלאה הוא כל הזמן צעק ודיבר

בגרמנית- שפה שכל חייו לא היה מוכן לדבר).

עד כאן הכל נראה תקין.

אבל עפ"י הצוואה שלהם קשה לדעת.

שני הילדים האחרים הוזכרו ואף נאמר "..אנו מורישים לילדנו היקר/ה .."

כאשר אימי אינה מוזכרת כלל .

דבר שהוא מוזר נורא .

גם אים אין רוצים להוריש כלל לילדיך כלום,מדוע הוא אינו מוזכר כלל.

דבר שרק אלו שערכו את הצוואה יכולים לענות .

העיניין פה אינו כספי.

יש לציין שאבי מעולם לא היה בקשרים טובים עם

סבתי וסבי אבל בזכותו קראו על קברו של סבי וסבתי ועשו מניין.

כי לשני הילדים האחרים לא היה כלל רצון

או איכפת.

אימי נכנסה לשוק מתוכן הצוואה ומס חודשים לאחר מכאן חלתה בסרטן .

היום היא בריאה. אבל מאוד פגועה שהוריה לא

אמרו לה "בתי היקרה ".

מה גם שכל האחים היום אינם מדברים ( כיוון

שהם קראו את הצוואה עוד בשיבעה ולא אמרו כלום

לאימי ,שגילתה זאת כשלושה חודשים אחכ),אימי

טוענת שמילא ההורים עשו את מה שעשו מדוע

האחים לא באו לה לתמיכה.

ואל כן אין לה צורך באחים אלו שלא עזרו לה ברגע האמת.

הם אפילו לא התקשרו לשאול לשלומה רק לאחר

כמה חודשים כשראו שהיא לא יוצרת קשר (כששמעו

שהיא חולת סרטן) הם ניסו ליצור קשר ונענו בשלילה.

אנחנו הילדים של אימי מנסים כמה שפחות להתסיס ולתת לה לבחור את דרכה,כאר היא תדע שאנו עומדים מאחורי החלטתה.

אותנו לימדו לעמוד לצד משפחתנו והבדיל ממה שלימדו סבי וסבתי את ילדיהם.

הייתי מאוד רוצה לבצע סיאנס או תקשור .

ולתקשר אם סבי וסבי.

הדבר הזה מאוד מסקרן אותי.

(ואין לי סובלנות עד שאני אגיע לשם ,זה

עלול לקחת הרבה זמן (: )

האם עפ"י התנך יש דרך "חוקית לעשות זאת ?

תשובה

סיאנס מטרידה את הנפש של הנפטר שמעלים אותו מקברו. כמו שאמר שמואל לשאול כשהעלה אותו באוב "למה הרגזתני".
יש דרך אמיתית וטובה שלא דרך סיאנס. הדרך להתקשר בלי להרגיז את הנפטר היא על ידי שאלת חלום או תפילה למענה. עוד יש דרך להתקשר בריכוז מחשבה. כל הדרכים הללו צריכות להיות "נקיות", דהיינו בלי השפעות מבלבלות של דמיונות ושל רצונות שעלולים להטות את המסר המגיע מעולמות אחרים. לכן, אם אדם נוגע בענין ואינו מומחה בכך לא כדאי לו לעשות כן כי הוא עלול לקבל מסרים מבלבלים בגלל היותו לא כל כך מומחה לענין.
מה שאני מציע לך הוא להתעלם היום מהענין הזה ולומר לאמך שההורים שלה בקצב שלהם ובזמן שלהם יגיעו אליה למסור לה מה שיש להם לומר.
אולי הם לא יכלו לתת לה את הכסף בצוואה בגלל משהו צדדי שרמזת עליו במכתבך. אולי היה משהו אחר שהפריע. אולי סיפור שאת לא יודעת ממנו. אינני יודע. מה שברור שהם מאוד אהבו את אמא שלך. וזה יותר עיקר ממה שהם כתבו.
מה שעוד חשוב שהיא גם תקבל את מה שמגיע לה בנושא הכלכלי. אולי היא כבר קיבלה ואולי תקבל. זה יגיע ברווח בלתי צפוי או בעסקה רווחים במיוחד. אולי כבר הגיע ואולי עוד יגיע. הסבלנות משתלמת.
בכל מקרה - מה שמגיע לה – היא תקבל!!