הסתרת הריון

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 25/06/02 08:09 טו בתמוז התשסב

שאלה

שלום הרב

האם יש מקור אמיתי להסתרת ההריון מאחרים?

מה הסיבה לכך?

מתי מותר לגלות?

למי מותר לגלות?

ומה עם מי שלא מרגיש שום בעיה לספר לכולם? (וגם לאשה אין בעיה עם זה)

בברכה

אלחנן

תשובה

בס"ד

אין הברכה שרויה אלא בדבר הסמוי מן העין, ואין ברכה יותר גדולה מהריון. כך גם ברא אלוקים את עולמו שכל דבר גדול מתחיל את צמיחתו בסתר. כך בצמחים וכך בבעלי החיים וכך גם בנו בני אדם שמרגישים בטבע פשוט ליצור את כל הדברים הגדולים בסתר. אתה מבין את דברי גם בלי לפרט יותר מידי. וזו כוונתי.

ככל שתהליך ההתפחות יותר גדול - כך התוצר.
יתוש בן יומו הוא יתוש
עגל בן שנתו הוא כמעט פר
אדם בן שלוש עשרה נחשב גדול.
מכאן למדת שככל שתהליך היצירה והגדילה יותר גדול - כך התוצר.

גם בבני אדם הלומד שלוש שנים בבית ספר אולי מרויח יותר מהר את לחמו אבל הלומד עשר שנים מנצל יותר טוב את החיים. והלומדים עשרים שנה - הם המפתחים את העולם ומנהלים אותו.
אולי באיחור מהלומדים שלוש שנים - אבל אין בכלל להשוות.

למה?
כי תהליך היצירה שלהם היה יותר גדול.

כך בדיוק בענין הסתרת הריון.

לא מגלים למי שלא חייבים.

אל תגלה לאחד ולשני אל תגלה.

כמובן שלהורים מגלים יותר מוקדם. כמה?
כמה שיותר מאוחר ולא גורם מחלוקת. זה שונה משפחה למשפחה.
מגלים להורה אחד - מגלים גם לשני.

אם יציקו לכם וישאלו למה לא גילתם? זירקו את האשמה עלי: כך הרב אמר!!