הסקת מסקנות באמונה ביחיד או בחברותא

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 26/03/02 12:59 יג בניסן התשסב

שאלה

שלום כבוד הרב!

שמחתי מאוד על התשובה שקיבלתי, באמת תודה רבה.

אני מצטער להטריח שוב אבל עדיין קשה לי מה אעשה במקרה שאף אחד ששאלתי לא יודע את התשובה ויש להסתמך רק על הבנתי.

וזה בעצם עיקר השאלה: האם כאשר אני לא בטוח במה שהבנתי צריך להחזיק בהבנתי כנכונה וכשאדע ב100 אחוז את ההבנה הנכונה אחליף דעתי??

או שרק כאשר אני בטוח ב100 אחוז שזה נכון רק אז להחזיק בדעה הזו??

התשובה מאוד חשובה לי כי אני לומד הרבה דברים בעיקר בעצמי? שוב תודה רבה רבה!!

תשובה

בס"ד
הבנתו של אדם היא יסוד גדול, ואסור אף פעם לזנוח אותה.

תחזיק בדעה שהגעת אליה בנתיים. תחזיק בה כי יתכן שהיא אינה מושלמת אבל יש בה ניצן של אמת. ה"החזקה" בה מועילה לבירור ולהתקדמות.

אמנם אני מציע לך בכל זאת לחפש מישהו שיענה לך ויבדוק את הבנתך ויהיה לך
"בודק"
"מערר"
או "מאשר"
ובדרך כלל "מפרה" לדעותיך ומסקנותיך.

הסיכוי לטעות לבד הוא גדול. הסיכוי לטעת יחד הוא הרבה הרבה יותר קטן - כך הוא העולם.

אם לא מצאת - אני מוכן להיות השותף. רק כפי שאתה רואה האתר עמוס מאוד וקיבלת תשובה אחרי הרבה זמן.
אולי תנסה רב אחר באתר כאן.

בהצלחה